In maart 1997 is kantkring de Kantkriebel opgericht, nadat de kantlerares, waar de meeste van de huidige leden toen les volgden, er mee stopte. Velen wilden toch actief met kantklossen bezig blijven. Op initiatief van een aantal mensen is toen kantkring De Kantkriebel ontstaan.
Tijdens de oprichtingsbijeenkomst is aan de leden gevraagd welke naam ze het meest aansprak. Er werd met overweldigende meerderheid voor deze naam gekozen. Het past dan ook erg goed bij ons, want na al die jaren kriebelt het kantklossen nog steeds.
In de beginjaren hadden we ons thuishonk in Oisterwijk, daarna vele jaren in De Leybron te Riel, gevolgd door Hercules te Diessen en vanaf Juni 2024 wordt onze nieuwe thuisbasis Cultuur Centrum Baarle (CCB) in Baarle-Nassau.
Hier komen we iedere maand de eerste donderdagavond en de derde donderdagochtend bij elkaar om te kantklossen. De ruimte biedt ons de mogelijkheid om gezellig onder het genot van een drankje en met goed licht onze hobby te kunnen uitoefenen. Iedereen klost dan zelfstandig haar eigen werk, doet nieuwe ideeën op en praat bij over leuke tentoonstellingen of kantmarkten waar ze geweest zijn, of graag naar toe willen. Maar natuurlijk worden er ook andere dingen besproken.
De huidige kring bestaat uit ongeveer 30 leden. De leden komen verspreid uit heel Brabant. De bijeenkomsten hebben een vrijblijvend karakter en iedereen mag naar alle bijeenkomsten komen. Het niveau en de interesse binnen de vereniging is zeer gevarieerd. Sommigen klossen al twintig jaar of meer en zien een uitdaging in het zich bekwamen in de verschillende kantsoorten. Voor iedereen biedt de kring een mogelijkheid om met kantklossen bezig te zijn.
Om de verenigingsband levendig te houden geven we binnen de kring vier keer per jaar een nieuwsbrief uit en worden er ook nog een paar keer per jaar tijdens de bijeenkomsten gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Zo’n activiteit wordt door enkele leden voorbereid, waarna iedereen tijdens de bijeenkomsten er naar harte lust mee aan de slag kan. Ook nodigen we soms gast-docenten uit voor workshops. Doordat iedereen dan met hetzelfde werk bezig is, zijn dit de gelegenheden om gemakkelijk foefjes te leren of iets te maken wat een bijzonder resultaat geeft.